luni, 8 aprilie 2013

Salvaţi-vă in caz de infarct -Dr Bradu Fotiade


Deodata simti o durere severa in piept  ce iradiaza in brat si/sau in maxilar .Esti la cativa  km de cel mai apropiat spital.Din nefericire nu stii daca vei putea ajunge pana acolo…

Ai invatat resuscitarea,dar tipul care ti-a predat cursul nu ti-a spus CUM SA TE RESUSCITEZI SINGUR  !!!





 CUM SA SUPRAVIETUIESTI UNUI INFARCT CAND ESTI SINGUR ?
Deoarece multi oameni sunt singuri cand fac un infarct,fara ajutor,persoana a carei inima bate necorespunzator are doar 10 secunde la dispozitie inainte de a-si pierde cunostinta.





NU INTRA IN PANICA ,incepe sa TUSESTI repetat si cu putere.

INSPRA adanc inaintea fiecarei reprize de tuse-iar tusea trebuie sa fie adanca si prelungita,ca si cum ati vrea sa eliminati secretiile din adancul plamanilor.

Un inspir adanc si o repriza de tuse trebuie repetate la fiecare 2 secunde-fara pauza-pana soseste ajutorul sau simti ca inima incepe sa bata normal din nou.Inspirul adanc aduce OXIGEN IN PLAMANI iar miscarile de TUSE comprima cordul si fac SANGELE sa CIRCULE. PRESIUNEA exercitata astfel asupra inimii o ajuta sa-si revina la ritmul normal.In acest fel victimele unui atac de cord ar putea ajunge pina la spital.

SPUNE LA CAT MAI MULTI OAMENI DESPRE ASTA.
LE-AR PUTEA SALVA VIETILE !!! Si nu te gandi ca nu esti predispus la un infarct daca ai vreo 25 sau 30 de ani. Din cauza schimbarilor produse in stilul de viata de azi,atacul de cord apare la toate grupele de varsta.





Fotiade Bradu Constantin, nascut in Bucuresti la 14.04.1928 si a trecut in nefiinta in 24.08.2010
Dupa terminarea Facultatii de Medicina Generala din Bucuresti, impreuna cu Dacia si Gheorghe Litarczeck au infintat primul laborator de investigatii (explorari) functionale cardio-vasculare din tara noastra, afiliat chirurgiei cardiace.

A lucrat in acest domeniu timp de 53 de ani (1953-2005) in cadrul Spitalului Coltea, Spitalului Clinic Fundeni, Institutului de Cardiologie Prof. Dr. C.C.Iliescu si Spitalului de Urgenta Floreasca. A ajutat la deschiderea celorlalte centre de investigatii cardio-vasculare din tara precum Cluj-Napoca, Targu-Mures, Iasi, Timisoara, Spitalul Militar Central Bucuresti. A format prin cursuri teoretice si schimburi de experienta marea majoritate a medicilor din tara care lucreaza in acest domeniu.

A investigat peste 30.000 de bolnavi cu diverse afectiuni, dintre care un procent important l-au reprezentat cei cu malformatii congenitale cardiace.
Incepand din 1980, impreuna cu dr. Mihai Otoiu, a introdus in tara noastra tehnicile de tratament interventional al coarctatiei de aorta, stenozei valvei pulmonare, stenozei valvei aortice, cardiopatiei ischemice, hipertensiunii arteriale reno-vasculare, arteriopatiei periferice aterosclerotice etc.
Are peste 400 de lucrari comunicate sau publicate si a colaborat la 12 monografii.




Un comentariu: