vineri, 31 august 2012

Vei plânge mult ori vei zâmbi-Lucian Blaga

Eu
nu mă căiesc,
c-am adunat în suflet şi noroi-
dar mă gândesc la tine.
Cu gheare de lumină
o dimineaţă-ţi va ucide-odată visul,
că sufletul mi-aşa curat,
cum gândul tău il vrea,
cum inima iubirii tale-l crede.
Vei plânge mult atunci ori vei ierta?
Vei plânge mult ori vei zâmbi
de razele acelei dimineţi,
în care eu ţi-oi zice fără umbră de căinţă:
"Nu ştii, ca numa-n lacuri cu noroi în fund cresc nuferi?"

3 comentarii:

  1. Draga mea ,dupa cum ti-am spus ,banuiesc ce ti s-a intamplat .Si eu am pierdut un inger de copil -Claudiu -insa nu acolo unde cresc nuferi ci de o boala necrutatoare .Nu ne ramane de cat amintirea ,si o lumanare "in memoriam" . Mie mi se mai alina durerea daca pot spune asa ca mai am o fiica si un ginere care -i "tine loc "lui Claudiu . O imbratisare din partea mea si sa fiu iertata dac am atins coarda sensibila .Asa am simtit nevoia .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi, mamele ramase fara de copii ,avem in comun imensa durere pe care timpul nu o poate ostoi.Iti sarut fruntea ,draga mea indurerata!

      Ștergere
  2. Raman fara cuvinte la suferinta ta...Cei dragi noua dispar atunci cand ne asteptam mai putin. Ce ne ramane? Franturi...Zambete la amintirea unui gest, a unei priviri.Ei pleaca, isi iau zborul, iar noi supravietuim cu greu. Imi pare tare rau si daca ti-as putea alina in vreun fel suferinta, as face-o fara nicio ezitare. Este greu, sunt convinsa ca este ingrozitor de greu! Sunt alaturi de gandurile, suferintele si regretele tale. Cu drag, Violeta

    RăspundețiȘtergere