joi, 4 septembrie 2014

Sabia înfiptă în piatră și San Galgano

 În apropiere de Siena se află Abația San Galgano.Nu o vizitasem  încă ,așa că azi am fost să văd cum e cu legenda lui Galgano.
 Aici a fost îngropat Galgano Guidotti ,un cavaler toscan din secolul 12 ,care după o tinerețe tumultuoasă,plină de violențe ,datorită unei viziuni divine ,decide să trăiască în sihăstrie și post pînă la sfârșitul zilelor sale,sfârșit care a venit destul de repede ,după un an de la convertirea sa sufletească.
Născut probabil în 1148 ,la Chiusdino, într-o familie de nobili locali ,moare la 30 noiembrie 1181.

 Ivit pe lume cu violența în sânge ,duce o viață dezordonată și plină de agresivitate.Se spune că Arhanghelul Mihail i s-a arătat și l-a îndrumat pentru a-și salva sufletul.
 După o altă viziune, el afirmă că a-și schimba felul de a fi, era  imposibil ca și a înfinge sabia în stâncă. Spunând acestea   face gestul de a străpunge piatra pentru a-și întări spusele,dar -minune!-sabia intră în rocă precum cuțitul în unt.Înțelegând   mesajul divin el a hotărât să se supună destinului și a dus un trai de pustnic ,în post și rugăciune, lecuind bolnavi,ajutând oamenii în nevoie,iar la 4 ani după moartea sa, papa acelor timpuri l-a sanctificat.

 Aceasta este faimoasa sabie în jurul căreia a fost construită o biserică circulară cum ar fi văzut Galgano în una din viziunile sale.
 Transformarea sabiei în cruce are profundul semnificat al renunțării la violență în favoarea păcii și al dragostei pentru aproapele tău.
Păcat ,însă, că astfel de minuni nu se mai întâmplă,lumea ar avea mare nevoie să transforme ura în iubire!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu