joi, 27 februarie 2014

Sfârşitul straniu al unor scriitori celebri


Eschil
Dacă apocrifele nu ne mint, marele autor de tragedii greceşti a avut parte de un sfârşit cel puţin hilar. Se spune că Eschil se plimba prin Sicilia, când a fost lovit în moalele capului de o broască ţestoasă căzută fix din ghearele unui vultur.

Dante
   Să mori de malarie in acele vremuri, aşa cum s-a intamplat cu Dante,  nu era un lucru neobişnuit, însă ceea ce s-a intamplat dupa moartea sa este foarte bizar.

   După ce Dante a fost îngropat la Ravenna, corpul lui a fost revendicat de  Florenţa (oraşul natal al lui Dante,acelaşi oraş care-l alungase şi-l condamnase la moarte). Pentru a preveni răpirea cadavrului lui Dante de către florentini, oficiali ai bisericii din Ravenna au ascuns în secret corpul acestuia într-un perete.

   Ascunzătoarea a fost uitată până în 1865, când un muncitor a descoperit-o din întâmplare, în timp ce lucra la renovarea bisericii.

   Ca să fie şi mai neobişnuit, în procesul de reîngropare a lui Dante, câţiva oameni au furat părţi din corpul poetului. În 1878, fostul cleric al oraşului Ravenna a returnat o cutie cu oase(pe care le furase)  aparţinând lui Dante.
Shelley
Percy Shelley
Autorul poemului „Prometeu descătuşat” a murit înecat în Golful Spezia şi a fost incinerat câteva săptămâni mai târziu, când apele i-au adus trupul la mal. Aparent, nimic neobișnuit. Ceea ce puţină lume ştie e că trupul lui Shelley a ars, dar inima… nu. Scriitorul suferea de o boală care a produs calcifierea muşchiului, motiv pentru care acesta a refuzat să ia foc. Inima sa a fost păstrată multă vreme într-un borcan în biroul soţiei sale, Mary Shelley.
Mark Twain

 Mark Twain
S-a născut în 1835, odată cu apariţia cometei Halley. Şi a murit în 1910, tot odată cu ea. Pe 21 aprilie, când Halley se afla cel mai aproape de Pământ, Mark Twain a suferit un atac de cord, în urma căruia a murit.

Ernest Heminway

Ernest Hemingway
Înainte să moară, Hemingway a avut parte de două evenimente" ironice" din cale afară. Avionul în care se afla în timpul unei călătorii în Africa s-a prăbuşit. Iar avionul care trebuia să-l salveze…s-a prăbuşit şi el. Ultimii ani din viaţă i-a petrecut în dureri crunte. A ales să se sinucidă în 1960, când efectele celor două accidente aviatice i-au afectat memoria până în punctul în care nu a mai putut scrie. S-a împuşcat în cap pe 2 iulie 1968.

4 comentarii: