luni, 18 noiembrie 2013

Pisica

“Dintre toate creaturile lui Dumnezeu, existã una care nu poate fi înrobitã. Aceea este pisica. Dacã ar putea exista încrucişare între om şi pisicã, procesul ar îmbunãtãţi omul, dar ar deteriora pisica”. (Mark Twain, 1894)
Cele dintâi pisici îmblânzite au apărut în Egiptul Antic. Pisica era considerată animal sacru, de aceea nu pare deloc ciudată alegerea egiptenilor de a-i pedepsi cu moartea pe cei care îndrăzneau să se atingă de un fir de păr al acestei creaturi. Se cunoaşte faptul că în Egipt, în secolul al VI-lea î.Hr., armata persană, sub conducerea lui Cambise, a asediat Pelusiumul (n.r. - azi Thisseh), însă a întâlnit o înverşunată rezistenţă a egiptenilor. Cambise a ordonat soldaţilor să adune cât mai multe pisici, iar după aceasta a atacat din nou, folosind felinele pe post de scut. Egiptenii s-au predat, nedorind să rănească pisicile, şi astfel armata persană a câştigat bătălia. Vechile documente acordă Egiptului întâietatea ca ţară în care a fost domesticită pisica, ea bucurându-se de o protecţie specială şi de toate onorurile posibile. Înălţată pe un piedestal divin, ea simbolizează dragostea, înţelepciunea şi maternitatea, fiind obiectul de veneraţie al faraonilor.
Mahomed iubea pisicileO veche legendă din Arabia spune că pisica preferată a lui Mahomed a adormit pe mâneca hainei sale, iar acesta a preferat să taie o bucată de material decât să o trezească. Felina a făcut o plecăciune, în semn de recunoştinţă, iar profetul, mângâind-o pe spate de trei ori, a dat privilegiul tuturor pisicilor să cadă întotdeauna pe cele patru labe.
Faima a crescut pe vremea ciumeiCu greu a început să fie apreciată felina jucăuşă în Europa şi destul de târziu. În Imperiul Roman erau proscrise. Sub domnia lui Ptolomeu al XV-lea, un soldat roman a fost pur şi simplu linşat pentru plimbarea unei pisici. Abia la sosirea Reginei Cleopatra la Roma, pisicile au fost admise în marile oraşe. O stranie poveste circula prin Europa numită „legenda podului diavolului”. Locuitorii unui sat i-au promis diavolului că, dacă îi va ajuta să construiască un pod, sufletul primei fiinţe care va trece podul va fi al lui. Episcopul satului a reuşit să salveze sufletele credincioşilor, convingând o pisică să treacă prima peste pod. O singură ţară din Occident i-a deschis pisicii uşile şi s-a grăbit să o adopte: Elveţia. Şobolanii au reprezentat salvarea acestor feline pe continentul nostru. O dată cu apariţia groaznicelor epidemii de ciumă, pisica s-a dovedit singura armă eficace care putea să opună rezistenţă acestui flagel.


Salcia salvatoareMulte legende circulă despre frumoasele pisici. Epopeea naţională a Finlandei povesteşte despre o vrăjitoare care intră în casa unei familii şi îi ia pe toţi într-o sanie trasă de o pisică uriaşă cu ajutorul unei vrăji şi îi duce la marginea ţinutului Pohjola, despre care se vorbea că aparţinea nopţii şi spiritelor rele. O superstiţie potrivit căreia cine nu iubeşte pisicile nu se va căsători sau dacă nu, când va muri, va fi dus la cimitir pe ploaie circula în Olanda. Poate cea mai emoţionantă dintre legende vine din Polonia. Deoarece stăpânul a aruncat puii unei pisici în râu, aceasta şi-a exprimat disperarea printr-un mieunat sfâşietor. Văzând durerea pisicii care-şi privea puii zbătându-se în ghearele morţii, salciile şi-au întins ramurile în apă, pentru ca pisoii să poată ieşi pe mal. De atunci, în fiecare primăvară, salciile nu înfloresc, dar, în amintirea acelei întâmplări, acestea se umplu de inflorescenţe acoperite de un puf moale, ce seamănă cu blăniţa pisoilor. Din acest motiv, li se mai spune şi „mâţişori”.

Terapii cu feline

În urma experimentelor efectuate, s-a constatat că terapia cu feline are rezultate extraordinare în reglarea tensiunii arteriale, armonizarea sistemului nervos, înlăturarea durerilor cauzate de migrene, reumatism şi ulcer. Astfel, pisicile Persane sunt recomandate pentru neurastenie, insomnie, probleme osoase şi de articulaţii, cele cu părul scurt şi moale tratează bolile de rinichi, ficat, gastrite şi colite, iar motanii de orice rasă tratează artrozele, pentru că torc mai vârtos decât pisicile. De asemenea, felinele au calitatea de a calma persoanele frustrate şi stresate şi sunt instrumentul ideal pentru centrele de detenţie sau instituţiile de corecţie pentru tineri. Este bine de ştiut că pisicile se aşază pe acele noduri ale reţelelor energetice Hartmann (noduri geopatogene), locuri în care omului nu îi este indicat să stea. Atunci când pisica stă pe locul cu probleme al stăpânului, îl „încălzeşte” cu undele sale electromagnetice ale căror frecvenţe intră în rezonanţă cu cele ale omului şi înlătură astfel dezechilibrele energetice ce apar în orice patologie. Astfel, pisicile preferă porţiunile corpului uman unde simt un organ bolnav, acesta generând un pol de energie negativă. Felinele au puterea de a-l reduce şi chiar anula.

Torsul, benefic pentru organismul uman

Dacă sunt mulţumite, pisicile încep să toarcă, iar vibraţia de 4-16 Hz influenţează sistemul nostru imunitar, întărindu-l. Totodată, acest spectru de frecvenţe se suprapune frecvenţelor cerebrale, în special alfa, dar şi theta. Undele alfa sunt caracteristice stării de vis, de detaşare şi receptivitate, în care se creează o punte între conştient şi subconştient.
- În Egiptul Antic, zeiţa lunii şi a fecundităţii era reprezentată printr-un cap de pisică, în timp ce zeul soarelui era înfăţişat sub chipul unui motan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu