duminică, 17 noiembrie 2013

Scrieri sumeriene pe pietre în Munţii Buzăului?(Adriana Agapii/ Chișinău / Moldova.ORG)

-- Cercetătorii şi istoricii din lumea întreagă consideră sumerienii ca fiind prima civilizaţie de pe întreg mapamondul. Însă în munţii Buzăului s-au găsit nişte pietre stranii cu inscripţii ce seamănă mult cu cele ale sumerienilor. Ce or fi căutând ele pe teritoriu românesc?
Munţii Buzăului sunt consideraţi de mult timp un portal spre alte lumi, un loc enigmatic unde se petrec lucruri deosebite şi care nu pot fi explicate de ştiinţă.
Printre lucrurile stranii deţinute de acest lanţ muntos sunt şi nişte pietre cu inscripţii stranii. Pe una dintre pietre stau zgâriate două linii lungi, paralele ce nu puteau fi făcute de natură. O altă piatră alăturată, acoperită în multe locuri cu pământ şi muşchi are săpate nişte stele. Nu se vede nici o literă cunoscută, din nici un alfabet care să fi fost folosit pe teritoriul ţării noastre sau pe la vecini. Doar stele alcătuite din linii întretăiate, jumătăţi de stele, cruci mărginite de pătrate şi dreptunghiuri, multe simboluri solare, semne de tipul războiului, linii care se întretaie şi se frâng, spice sau brăduţi... sunt atât de multe şi de diverse, încât în prima clipă nu poţi lega în minte nimic. Prima impresie ar fi cum că mai mulţi copii s-ar fi aşezat în jurul pietrei şi ar fi început să scrijelească fiecare pe unde a apucat, până ce piatra s-a umplut de semne.
Un asemenea haos aparent ar putea reda o hartă, poate o hartă a cerului. Doar într-o astfel de hartă semnele sunt împrăştiate fără noimă pentru cel ce nu le cunoaşte rostul.
Spicul din partea stânga, zig-zagul care delimitează desenul, semnele din interior, grupate în cadrane, adânciturile din partea de sus, toate sunt elemente care se găsesc în tăbliţele sumeriene şi care pot fi observate şi pe pietrele din Munţii Buzăului.
Observând toate aceste inscripţii, ne putem pune o singură întrebare cum au ajuns ele aici, în Munţii Buzăului. Ori au fost sumerienii cei care au venit pe aceste teritorii şi au inscripţionat, ceea ce este puţin probabil, sau strămoşii noştri şi sunt acei sumerieni care au creat o civilizaţie nouă pe alte teritorii, ceea ce ar concluziona că geto-dacii sunt civilizaţie mai veche decât sumerienii. Mie personal, a doua variantă îmi place mai mult.
Teritoriul românesc este plin de semne ale unei civilizaţii străvechi, cele mai vechi. Însă ele nu sunt studiate aşa cum ar merita să fie, luând în consideraţie importanţa lor istorică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu