sâmbătă, 14 decembrie 2013

Porumbelul albastru sau cum a scăpat Parisul de porumbei

Primarul Parisului era foarte îngrijorat în privinţa invaziei de porumbei de pe Champs-Élysées. Nu putea nicidecum să-i alunge din oraş. Întregul Paris era plin de rahat de porumbei. Parizienii nici nu mai puteau călca pe alei, nici să conduci nu mai avea niciun haz. Costa o avere să tot cureți străzile si trotuarele.
Într-o zi intră în primărie un om care-i face primarului o ofertă.
-Îţi pot scăpa frumosul oras de plaga columbească fără nicio plată. Cu o conditie... Condiţia e să nu-mi pui nicio întrebare. Sau, îmi poţi plăti un milion de euro şi să-mi pui o singură întrebare.
Primarul cântări oferta şi o acceptă rapid.
A doua zi, omul se căţără în vîrful Turnului Eiffel, îşi descheie haina şi eliberă un porumbel albastru. Porumbelul albastru dădu de cîteva ori din aripi şi  apoi se pierdu în înaltul cerului parizian. Toţi porumbeii din Paris au văzut porumbelul cel albastru şi s-au adunat în aer în urma acestuia. L-au urmat cu toţii într-un nor uriaş spre Răsărit, departe, departe.
În cîteva ore, porumbelul cel albastru s-a întors complet singur la omul ce-l aştepta încă în vârful Turnului Eiffel. 
Primarul era în extaz. A considerat că omul şi porumbelul albastru au înfăptuit o adevărată minune scăpînd Parisul de plaga porumbească.
Deşi omul cu porumbelul nu ceruse nimic, primarul i-a înmînat un cec cu un milion de euro şi i-a spus că, într-adevăr, voia să-i pună o întrebare.
Omul acceptă banii şi-l invită pe primar să-i pună unica întrebare.
Primarul întrebă: 
- Aveţi şi un ţigan albastru?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu